Postări

Se afișează postări din martie, 2021

M1 (tema 15) - Anchor point

Imagine
Pentru început creăm o filă de 900×900px/300dpi. Urmează crearea unui pătrat cu latura de 300px, pe care îl dublăm, până obținem 5 pătrate. Le selectăm culori diferite.   Dăm click pe "path tool" care se afla in meniul din stânga, apoi alegem un pătrat care este așezat în colț. După dăm click pe "delete anchor path tool" și pe colțul pătratului care urmează să fie eliminat. Adăugăm pătrate și în restul colțurilor, repetând pașii de mai sus si selectând culori diferite până ajungem la rezultatul dorit. SAU Putem dubla triunghiurile obținute, apăsăm Ctrl+T pentru fiecare în parte și le rotim la 90°. Și salvăm.

M1 (tema 14) - Hexagon

Imagine
  Începem prin a crea o filă de 1000×1000px cu rezoluția 300. Selectăm "polygon tool", scriem 3 la "slides" și apoi ținem apăsat pe shift pentru a avea o latură a triunghiului paralela cu cea a filei. Apasăm Ctrl+T si punem 500px. Dublăm layerul si îi schimbam culoarea, după care îl mutăm. Repetam acest lucru încă o dată, schimbând din nou culoarea si il întoarcem. Apoi le lipim. Dublăm aceste 3 triunghiuri ținând apăsat pe "shift" si le întoarcem. Le lipim pentru a crea un hexagon. Salvăm.

M1 (tema 12) - Antet

Imagine
 

M2 (tema 11) - Background

Imagine
Pentru început creăm un background. Il coloram cu "paint bucket tool" si apoi selectăm culoarea la alegere. Creăm un layer nou, selectăm "brush tool" si alegem modelul cu care vrem sa creăm efectele. Pe noul layer încercăm să desenam cât mai aproape de margini pentru ca efectul sa funcționeze.  Folosim Ctrl+T si punem layer-ul unde arata cât mai bine. Continuăm acest lucru până suntem mulțumiți de rezultat.   Si salvăm.  

TIC (tema 6) Shapes

Imagine
 

M1 (tema 11) - Lebenița

Imagine
 Pentru început creăm o filă (500×500px).  Apoi creăm un cerc folosind "Elipse tool" (meniul din stânga). Dăm dublu click pe layerul cu cercul, selectăm "Blending Options" apoi "Gradient Overlay" si scriem la style "angle". Alegem culorile diferite (grupuri de două culori). Scriem la "Location" procentul pe care îl vrem și putem salva.

M2 (tema 9) - Compoziție

Imagine
 Creăm un background de 200×200px în care facem un pătrat de 100×100px.  Îl copiem de 3 ori, după care le alăturăm, pentru a crea un pătrat mare. Selectăm culorile și apoi facem 4 cercuri de 50px, 60px, 70px și 80px aranjându-le într-o anumită ordine.  Pe rând, centrăm câte un cerc și un pătrat.  Si salvam.